Kdykoliv člověk přemýšlí o Vánocích,  v jeho představách nechybí několik základních věcí. Vánoční stromek, svíčky na adventním věnci, ale také sníh. Ten patří zcela neodmyslitelně k Vánocům. Bohužel se však vánoční svátky často musejí obejít bez sněhu a celkový dojem tím strádá. V době moderních technologií a důmyslných dekorací však již není takový problém si vánoční sněžení vykouzlit uměle a s trochou fantazie si tak přiblížit tu pravou vánoční atmosféru.

Vánoční sněžení je v tomto případě čistě věcí technologickou. Protože sníh jako takový by v teplotách pohybujících se nad nulou rychle roztál, supluje jej v tomto případě značně trvanlivější prvek, a to světlo. Konkrétně se jedná o takzvané padající LED světlo. Takové světlo je v podstatě součástí dlouhého světelného řetězu, který díky specifickému nastavení a podobě světla vzbuzuje dojem, že se jedná o padající vločky.

LED sněžení má navíc obrovskou výhodu v tom, že nikdy neroztaje a skutečně bude sněžit kdykoliv si jen budete přát. Díky technologii LED vzbuzuje tento typ vánočního osvětlení skutečně profesionální dojem a obzvláště po setmění se jedná o velice zajímavou součást výzdoby. Padající světlo je totiž poměrně neobvyklým jevem a v podobě dekorace se jedná o relativní novinku.

LED technologie taktéž zajišťují naprosto bezproblémový a bezúdržbový provoz, který je hospodárný a díky dlouhé životnosti LED diod je takováto vánoční dekorace i vhodnou investicí do budoucna. Venkovní LED sněžení je co do výsledného dojmu jedním z nejzajímavějších venkovních dekorativních prvků. Kombinuje totiž podobu jakéhosi krápníku, který imituje ony padající vločky. Vše působí velice vzdušně a příjemně, takže takováto výzdoba najde své místo i v složitěji koncipovaných exteriérech. A především vnese ducha Vánoc všude tam, kde zatím není. I to umí vánoční sněžení.